Bedrijven scharen zich achter Groningen Airport Eelde

GRONINGEN - Noordelijke ondernemers willen laten zien dat ze achter Groningen Airport Eelde staan. Daarom hebben ze vandaag een nieuwe ondernemersclub opgericht, GRQ Business Network.
Het gaat om bedrijven uit Drenthe, Groningen en Friesland. Hoewel de meeste leden nu vooral uit de provincie Groningen komen. "Maar daar komt verandering in", zegt voorzitter Marco de Jong. "We moeten ergens beginnen."

Met de rug naar de luchthaven toe

Met deze businessclub willen de ondernemers laten zien dat ze blij zijn met een noordelijke luchthaven. Vooral vanuit de hoek van kritische volgers van Airport Eelde komt vaak het verwijt dat ondernemers wel zeggen dat ze achter de luchthaven staan, maar dat in de praktijk niet laten zien. Bovendien maken ze er geen gebruik van.
Voorzitter Marco de Jong: "Ik vind dat het Noorden steun moet geven aan deze belangrijke infrastructuur. Dit is een manier om te laten zien dat we achter ze staan."

We helpen ze op commercieel gebied

De GRQ Business Club gaat de luchthaven helpen. Groningen Airport Eelde heeft te maken met verliezen. De Jong ziet wel mogelijkheden om daar wat aan te doen. "We zijn aan het kijken hoe we ze commercieel en online versterken. We zijn ook aan het kijken hoe we ze met de lijn naar Kopenhagen kunnen versterken."
De eerste activiteit is al gepland. Binnenkort gaan ze op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur in Denemarken naar de stad Kopenhagen om er met collega-bedrijven te praten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.