Boze Assenaar veroordeeld tot werkstraf en contactverbod

De man kreeg een werkstraf opgelegd (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man kreeg een werkstraf opgelegd (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Voor het mishandelen van zijn vader en doorrijden na een ongeval in Assen moet een 44-jarige man uit Sellingen voor straf zestig uur onbetaald werken. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van vijf weken opgelegd.
De man woonde in juni nog bij zijn ouders. Hij dronk veel. Zijn vader stuurde hem daarom naar een opvanghuis in Sellingen om aan zijn alcoholprobleem te werken. Eenmaal in het opvanghuis kreeg de 44-jarige man door dat hij een kamer moest delen met iemand anders. Boos pakte de hij de auto en reed terug naar Assen.
In de woning van zijn ouders greep de Assenaar zijn vader bij de keel. Ook prikte hij met zijn vingers in de ogen van zijn vader. Hij stapte boos weer in de auto en reed door Assen. Op de Oostersingel veroorzaakte hij een aanrijding, maar reed daarna door. Omdat getuigen het kenteken van de Assenaar noteerden kon hij later worden aangehouden.
De rechter bepaalde ook dat de man geen contact mag hebben met zijn ouders.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.