Hoogbejaarde man (89) slaat buurjongen met honkbalknuppel: 350 euro boete

De 89-jarige man moet een boete betalen (Rechten: Pixabay)
De 89-jarige man moet een boete betalen (Rechten: Pixabay)
COEVORDEN - Een 89-jarige man uit Coevorden die zijn 19-jarige buurjongen sloeg met een honkbalknuppel, moet een boete van 350 euro betalen.
Dat heeft de rechter in Assen bepaald. Bovenop de boete werd de man ook een voorwaardelijke boete van vierhonderd euro opgelegd.

Harde muziek

De Coevordenaar leeft al jarenlang in onmin met de buren. Toen de buurjongen op 5 mei harde muziek draaide, was voor de bejaarde man de maat vol. Hij liep met een honkbalknuppel naar het huis van de buren en sloeg de ruit van de voordeur kapot. De zoon deed de deur open. Volgens de man werd hij direct aangevallen en moest hij van zich af slaan.

De druppel

Volgens de rechter is sprake van een jarenlang conflict en was dit de 'bekende druppel'. De bejaarde man had anders moeten reageren. De rechter vindt mishandeling en vernieling bewezen. De Coevordenaar moet het vernielde ruitje betalen. De buren zijn inmiddels verhuisd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.