Broers blij met steun: 'We staan niet meer op twee benen, maar op veel benen'

ASSEN - Gesteund door ruim 10.000 handtekeningen, een bus vol sympathisanten en een hoop BN'ers, zijn de twee uitgeprocedeerde asielzoekers Darlington en Prosper Isaacs aangekomen in Den Haag.
Daar strijden zij vandaag voor een verblijfsvergunning. Ze willen staatssecretaris Klaas Dijkhoff vragen gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid; in sommige gevallen kiest de staatssecretaris ervoor om mensen die geen verblijfsvergunning kregen, er alsnog een te geven vanwege bijzondere omstandigheden.

Veel benen

Voordat de bus vanmorgen uit Assen vertrok, moesten de broers nog langs de vreemdelingenpolitie om hun stempel te halen. Net als elke week op dinsdagochtend.
"We staan niet meer op twee benen, maar op veel benen", vertelt Darlington Isaacs, vlak voordat de groep in de bus stapt. Hij wil daarmee zeggen dat de broers de steun van alle mensen erg waarderen.
Kamerleden ontvangen handtekeningen
Inmiddels hebben vertegenwoordigers van meerdere politieke partijen de handtekeningen in ontvangst genomen. Alle fracties waren uitgenodigd, maar de VVD, PVV en 50+ hebben geen gehoor gegeven aan de oproep. Agnes Mulder van het CDA zei: "In principe is het taak van de staatssecretaris om hier naar te kijken, maar als Tweede Kamer hebben we er ook een rol in."
Zusjes uit Assen in de bres
Onlangs verscheen er een filmpje voor de twee broers waarin BN'ers hun steun betuigden. Het filmpje werd bedacht door Andrea en Janike Altena. Darlington woont bij hun vader, die predikant is in Assen, in huis. De zussen zijn optimistisch over de middag: "Ik denk dat wij met zoveel mensen zijn, met zoveel handtekeningen. Het kan niet anders dat ze mogen blijven."

15 jaar
De bus zit met veertig mensen helemaal vol. Daarom gaat ook een aantal mensen met eigen vervoer naar Den Haag. De mensen in de bus vinden dat de broers al veel te lang in onzekerheid verkeren. Ze wonen inmiddels al bijna vijftien jaar in Nederland. Dat is langer dan ze ooit in hun geboorteland Sierra Leone woonden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.