Onzekere toekomst SIVO: 'We zagen het wel aankomen'

ODOORN - Inwoners van Odoorn zijn niet verbaasd over het nieuws dat het SIVO dansfestival niet meer in de huidige vorm door zal gaan. "We zagen het wel een beetje aankomen", zegt vrijwilliger Hilly Eisen.
Eisen woont pal aan het festivalterrein en ze geeft al vanaf het begin van het SIVO onderdak aan dansers vanuit de hele wereld. "Het doet heel erg pijn dat er geen toekomst is voor het festival zoals het nu is. Ik word er emotioneel van." Dat het de laatste jaren niet meer liep is ook Eisen niet ontgaan.

'SIVO nieuwe stijl'

Eisen hoopt, net als het bestuur, dat er toch nog ideeën op tafel komen om een 'SIVO nieuwe stijl' te kunnen organiseren. Eind oktober neemt het opgestapte bestuur daarover een besluit. Eisen hoopt dat er een vervolg op het SIVO in haar dorp komt. "Als het naar Emmen zou gaan dan denk ik niet dat wij nog meedoen."

Vakantie

Andere inwoners van Odoorn geven aan dat het tijdstip van het evenement misschien niet zo handig is. "Veel mensen willen toch op vakantie, zeker als je kinderen hebt", zegt Henriëtte Schoonbeek.
Lees meer: Laatste poging om dansfestival SIVO te redden
Volgens demissionair voorzitter René Wiggers zijn alle opties open. "Een andere plek, een andere naam, een andere datum, niets is onbespreekbaar. Ik roep iedereen op om met ons mee te denken over hoe het anders kan. Wij zijn als bestuur na vijf jaar denken en uitproberen klaar, het kan zo niet verder."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.