Cadeautje voor mantelzorgers in Aa en Hunze

GIETEN - Mantelzorgers in de gemeente Aa en Hunze krijgen honderd euro van de gemeente. Het bedrag is bedoeld als extra waardering voor de mantelzorgers.
De gemeente heeft een speciaal potje om mantelzorgers te ondersteunen en te ontlasten. Er was 65.000 euro beschikbaar en daarvan is nog veel geld over.

Minimaal drie maanden zorg

Daarom heeft het college nu de mantelzorgwaardering in het leven geroepen. Om voor de honderd euro in aanmerking te komen, moet de mantelzorger minimaal drie maanden zorg hebben verleend en de zorgvrager moet uit de gemeente Aa en Hunze komen. Ook moet de mantelzorger geregistreerd staan bij Centraal Punt Mantelzorg van de welzijnsorganisatie Impuls.

Onbekende mantelzorgers

Volgens wethouder Harry Dijkstra staan er nu 230 mantelzorgers geregistreerd in Aa en Hunze. "Maar naar mijn gevoel zijn dat er in onze gemeente veel meer. Misschien krijgen we die boven water, nu we die honderd euro uitkeren."
De mantelzorgwaardering moet voor 8 oktober worden aangevraagd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.