Geen plek voor statushouders in recreatiepark Echten

ECHTEN - Er komen geen statushouders in recreatiepark Van Harte in Echten. Dat laat gemeente De Wolden weten.
Het park is tot het einde van het jaar verhuurd. De huurder en potentiële koper heeft plannen gemaakt voor het park. In die plannen is geen ruimte voor statushouders. Wat de plannen zijn, is niet bekend. Er zitten nu onder meer Poolse gastarbeiders op het park.
In eerste instantie zou er een asielzoekerscentrum komen op het terrein. Maar dat ging niet door vanwege de afnemende stroom van asielzoekers.
Johan Koops, eigenaar van het park, liet eerder al weten teleurgesteld te zijn dat er geen azc komt. Volgens hem heeft hij daardoor veel verlies geleden. Koops weet nog niet of hij naar de rechter stapt voor een schadevergoeding.
Lees meer: Eigenaar Van Harte na afketsen azc: Ik heb hierdoor veel verlies geleden
Koops laat weten dat het nieuws mede op zijn verzoek naar buiten is gebracht. "Met een groot deel van de inwoners heb ik geen problemen. Ik hoop dat de rust terugkeert in het dorp."
De huurder van het park organiseert binnenkort een open dag om inwoners van Echten te laten zien wat hij met het park van plan is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.