PvdA Tynaarlo: Pak de problemen met het riool in Zuidlaren aan

De brandweer pompt afgelopen augustus rioolwater weg in Zuidlaren (Rechten: Persbureau Meter)
De brandweer pompt afgelopen augustus rioolwater weg in Zuidlaren (Rechten: Persbureau Meter)
ZUIDLAREN - Hoe gaat de gemeente Tynaarlo de problemen met het riool in Zuidlaren de komende tijd het hoofd bieden? Dat wil de PvdA in de gemeenteraad weten.
Aan de Beukenlaan in Zuidlaren ontstond op 27 augustus overlast door stevige regenbuien. Bij meerdere huizen en kelders kwam water naar binnen, omdat de riolering de hoeveelheid water niet aankon. De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen.

Risico voor de gezondheid

Volgens de PvdA-fractie hebben inwoners schade en stankoverlast ondervonden door het rioolwater. De partij wil daarom ook weten of er onderzoek is gedaan naar eventuele gevolgen voor de volksgezondheid. De straat zou na de overstroming ook niet zijn schoongemaakt.

Lange termijn

Burgemeester Marcel Thijsen liet de dag na de problemen al weten dat de gemeente werkt aan een oplossing: "We gaan grotere rioolbuizen aanleggen en daarnaast willen we regenwater van het riool scheiden."
Het duurt volgens de burgemeester nog anderhalf jaar voor de grotere rioolbuizen er liggen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.