Baanwielrenner Van Schip wint tweede etappe Olympia's Tour in Assen

WIELRENNEN - Jan Willem van Schip heeft de tweede etappe van Olympia's Tour in Assen gewonnen. De baanrenner, die tijdens de Olympische Spelen in Rio nog de ploegenachtervolging reed, was de snelste van een kopgroep van elf man.
"Op 400 meter dacht ik: nu boor ik ze er allemaal af. Dan is het gewoon klaar. Dus toen ging ik gewoon sprinten en winnen", aldus Van Schip.
Hij kwam solo aan in Assen en rijdt Olympia's Tour voor de Wallaard-combinatieploeg. Een gelegenheidsteam met renners van Baby Dump en Join-S De Rijke.

Gele trui
De Rus Pavel Sivakov (BMC) werd tweede en is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Arvid de Kleijn van Cyclingteam Jo Piels sprintte naar de derde plaats.

Kopgroep van 22 man

Al vroeg in de koers ontstond een kopgroep van 22 man. Daarbij waren Cyclingteam Jo Piels, de combinatieploeg van Baby Dump en Join-S De Rijke en Lotto Soudal allemaal met drie mannen vertegenwoordigd. De voorsprong liep snel op.

Slagveld

Het tempo lag erg hoog: er wordt in het eerste uur 48 kilometer afgelegd. De harde wind speelde vandaag een belangrijke rol en ook de Drentse keien zorgden voor een slagveld. Na honderd kilomter koers, op de keien van Borger, was het veld uiteen geslagen in negen groepen.

Gele trui op achterstand

Uiteindelijk bleven nog elf man over voor de finale. De Amerikaan Colin Joyce, die gisteren bij de ploegentijdrit in Hardenberg het geel veroverde, moest in de laatste vijftig kilometer ook de kopgroep laten gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.