Arriva gaat niet in op eis bond; staking tussen Emmen en Zwolle dreigt

Vrijdag mogelijk staking tussen Emmen en Zwolle (Rechten: archief RTV Drenthe)
Vrijdag mogelijk staking tussen Emmen en Zwolle (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Arriva gaat niet in op de cao-eisen van machinistenvakbond VVMC. De vakbond overweegt nu om vrijdag in de ochtendspits te gaan staken op de Vechtdallijn, tussen Emmen en Zwolle.
De vakbond had de vervoerder tot vijf uur vanmiddag de tijd gegeven om akkoord te gaan met de cao-eisen. VVMC gaat nu intern overleggen over een eventuele staking.
Lees meer: Spoorvakbond stelt ultimatum aan Arriva: vrijdag mogelijk staking
Reiziger de dupe
Vervoerder Arriva laat weten dat zij hoopt dat leden van de VVMC niet gaat staken. "Een staking is buitenproportioneel", laat woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva weten tegen RTV Oost. "Onze eerste focus ligt op de reiziger. De reiziger mag niet de dupe worden."

Bussen

Mocht de vakbond toch besluiten te gaan staken, dan zet Arriva bussen in. "Wij gaan dan op zoek naar een zo goed mogelijk alternatief. Wij adviseren reizigers in het geval van een staking voorafgaand aan hun reis dan ook goed de website in de gaten houden. Op www.arriva.nl houden wij de reizigers zo goed mogelijk op de hoogte van de alternatieven."

Loonsverhoging

VVMC vindt het verschil in salaris tussen NS medewerkers en die van Arriva veel te groot. De loonsverhoging die Arriva in de nieuwe cao heeft afgesproken, is volgens de bond 'niet acceptabel'. VVMC wil een verhoging van vijf procent.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.