‘Emmenaren moeten rattenoverlast melden’

Angelslo kampt met een rattenplaag (Rechten: RTV Drenthe/Martin Laning)
Angelslo kampt met een rattenplaag (Rechten: RTV Drenthe/Martin Laning)
EMMEN - Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen roept Emmenaren op rattenoverlast in hun buurt te melden. Zo wil de organisatie duidelijk krijgen hoe groot het probleem in Emmen precies is.
In de Emmer wijk Angelslo sloegen bewoners eerder deze maand groot alarm: de wijk kampt met een rattenplaag. De harige knaagdieren horen er min of meer bij het straatbeeld.
Lees meer: Emmer wijk Angelslo in ban van rattenplaag Kennisinstituut
Het KAD is een wetenschappelijk kennisinstituut en ook de grootste opleider van plaagdierbeheersers in Nederland. Veel gemeenten, waaronder Emmen, zijn lid van het plaagdierencentrum en verwijzen inwoners met klachten en vragen door naar het adviescentrum in Wageningen.

Problemen melden

Directeur Nico Vonk constateert tot zijn verbazing dat Emmen wel lid is, maar haar inwoners niet doorverwijst. Hij hoopt dat de Emmenaren alsnog hun rattenproblemen melden. Hij gaat de gemeente Emmen vragen op haar site een bericht te plaatsen waarin inwoners die last hebben van ratten worden doorverwezen naar het KAD.
De gemeente Emmen laat weten op korte termijn met de KAD-directeur in gesprek te gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.