Eerste klant voor nieuwe lichtfabriek in Emmen

De fabriek in Emmen gaat weer produceren (foto RTV Drenthe/archief)
De fabriek in Emmen gaat weer produceren (foto RTV Drenthe/archief)
EMMEN - Het bedrijf Sustainder uit Rotterdam gaat nieuwe lichtarmaturen laten produceren in de voormalige fabriek van Philips in Emmen.
Sustainder is een nieuw bedrijf dat zich specialiseert in lichtarmaturen vol met sensoren. De verlichting is bijvoorbeeld op afstand te programmeren. Verder kunnen ook temperatuur, fijnstof en bijvoorbeeld trillingen worden gemeten. Die gegevens kunnen door anderen worden gebruikt voor bijvoorbeeld onderzoek.

Flexibel

"De fabriek in Emmen is flexibel. Ze kunnen ook kleine partijen produceren en dat is voor ons interessant", zegt Jan Willem Menkveld van Sustainder. Van de nieuwe armaturen is inmiddels een prototype klaar. Ook zijn afnemers gevonden.
De fabriek van Philips in Emmen maakt al jaren lichtarmaturen voor bijvoorbeeld straatverlichting. Maar Philips wilde van de vestiging in Drenthe af. Te duur, zo stelt het lichtbedrijf. Daarom wordt de productie verplaatst naar Oost-Europa. Het personeel, 240 arbeidsplaatsen, komt op straat te staan.

Er zijn nog meer bedrijven nodig

Het bedrijf Chezz Partners heeft uiteindelijk na de bekendmaking van de sluiting door Philips de boel over genomen om er voor te zorgen dat er nieuwe bedrijvigheid in de fabriekshal komt. Sustainder is de eerste die ook daadwerkelijk gebruik gaat maken van de fabriek in Emmen.
Het is nog niet duidelijk hoe groot de productie zal zijn en hoeveel personeel er mee kan naar de nieuwe fabriek. Chezz Partners is nog op zoek naar meer mogelijkheden om de fabriek in Emmen draaiende te houden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.