Laatste remcilinder rolt van de band bij WABCO in Meppel

WABCO vrijdag definitief dicht (foto Andries Ophof/RTV Drenthe)
WABCO vrijdag definitief dicht (foto Andries Ophof/RTV Drenthe)
MEPPEL - De laatste remcilinder voor vrachtwagens is klaar in de fabriek van WABCO in Meppel. Dat betekent dat de deuren van het bedrijf vrijdag definitief sluiten.
WABCO viert dit jaar het vijftigjarig bestaan van de vestiging in Meppel. Het is meteen ook het laatste jaar, want de productie van remcilinders wordt verplaatst naar
. Gevolg: 150 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Fabriek in Meppel te duur

WABCO is onderdeel van een wereldwijd concern waar zo'n 11.000 mensen werken. Het bedrijf verloor Daimler als grote klant, waardoor er minder werk is voor de vestiging in Meppel. "We zijn gedwongen de productie te verplaatsen naar landen waar het goedkoper kan", zei directeur Raymond Vermeulen eerder op RTV Drenthe.
In mei van dit jaar hebben honderd personeelsleden ontslag gekregen. De overige vijftig staan op 1 oktober op straat. Een deel van de ontslagen personeelsleden heeft via een outplacementbureau weer een nieuwe baan gevonden.

Deur sluit vrijdag definitief

De overgebleven medewerkers hebben donderdag een vrije dag. Vrijdag wordt de fabriek symbolisch gesloten en neemt het personeel afscheid met een barbecue.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.