Zwembaden en sporthallen in buitendorpen willen meer geld van Emmen

EMMEN - De stichtingen die buitenbaden en sporthallen exploiteren luiden de noodklok. Zij vinden dat er meer geld voor de voorzieningen moet komen.
De zwembaden in Emmer-Compascuum, Nieuw-Weerdinge, Erica en Weiteveen en de sporthallen in Barger-Oosterveld stuurden voor de zomer al een brandbrief naar de gemeenteraad. "We hebben er nooit antwoord op gehad, dat is echt onfatsoenlijk", foetert Paul Oost van het zwembad in Emmer-Compascuum.

Wrang

Vanavond praat de gemeenteraad van Emmen over een investering van 14 miljoen euro voor een nieuw overdekt zwembad in Emmen. Dat stuit Oost tegen de borst. "Je krijgt de ene tegenvaller na de andere en je doet wat je kunt met het kleine budget en je vele vrijwilligers. Als je dan hoort dat ze in Emmen over 14 miljoen euro praten, dan is dat wel wrang."
Lees meer: Emmen krijgt nieuw zwembad aan de Meerdijk
De geprivatiseerde zwembaden en sporthallen zijn veelal in de jaren ’90 overgedragen. Volgens Oost is toen afgesproken dat elke stichting jaarlijks 30.000 gulden zou krijgen, omgerekend 13.000 euro. "Maar we krijgen nu jaarlijks 11.000. Al jaren lang, zonder indexering. We krijgen dus steeds minder", aldus Oost.

'Vergeet ons niet'

Het bestuurslid is niet tegen een investering in een nieuw binnenbad, “maar wat we wel zeggen: vergeet ons niet. De gezamenlijke buitenbaden in Emmen trekken wel 80.000 bezoekers per jaar. Dat is een kwart van wat er naar Aquarena komt. Doe ons dan ook een kwart van hun geld, dan hoor je ons niet klagen.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.