​Cruyff Foundation wil kinderen laten touwtjespringen

NIEUW-AMSTERDAM - Kinderen moeten achter de schermpjes van telefoons en tablets vandaan en meer naar buiten. Dat wil de Cruyff Foundation voor elkaar krijgen met een nieuwe actie.
En die actie werd vandaag afgetrapt op OBS de Bascule in Nieuw-Amsterdam.

Buitenspelen

"Johan Cruijff is zelf natuurlijk van het straatvoetbal, maar dat kun je doortrekken naar het buitenspelen", zegt ambassadeur Viggo Waas. "Veel buitenspelen is heel goed voor kinderen. Ze leren bewegen en ze leren samenspelen, wat heel belangrijk is."

Professioneel touwtjespringen

Een professioneel touwspringteam uit België gaf eerst een demonstratie. Daarna waren de kinderen aan de beurt en dat beviel goed. Twee leerlingen zijn overtuigd dat ze vanaf nu elke pauze gaan touwtjespringen. "Ja, omdat het gezonder is dan de hele tijd te gamen", zegt een van hen.
Onderdeel van de actie is het sparen van Doekoe-munten. Die munten kunnen gespaard worden bij de plaatselijke supermarkt. Daarmee kun je sparen voor sport- en spelmaterialen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.