Dodelijke woningoverval Gees 'lastig dossier' voor politie

Onderzoek na de overval (Rechten: Van Oost Media)
Onderzoek na de overval (Rechten: Van Oost Media)
GEES - De woningoverval in Gees, waarbij op 30 juni de 69-jarige Koert Elders om het leven kwam, is een lastig dossier. Dat zegt politiewoordvoerder Silvia Sanders.
Na drie maanden is de politie nog niet veel verder. "We hebben er vanaf het begin niet heel veel in deze zaak, maar er zijn nog steeds aanknopingspunten", zegt Sanders. "We werken op volle sterkte aan het onderzoek, maar het is een lastig dossier."

Geschminkte gezichten

Op 30 juni worden Elders en zijn vriendin vroeg in de ochtend overvallen. De man wordt zo toegetakeld dat hij later aan zijn verwondingen overlijdt. De overvallers nemen geld en sieraden mee. De politie is op zoek naar drie, vermoedelijk buitenlandse, mannen waarvan een met een opvallend smal gezicht. De verdachten hadden geschminkte gezichten.
Lees meer: Sieraden en geld gestolen bij dodelijke woningoverval in Gees Nog twee overvallen
De politie onderzoekt of er overeenkomsten zijn tussen de overval in Gees en twee andere overvallen die rond die tijd in het Noorden plaatsvonden. Het gaat om een overval in De Wijk en het Friese Nes, vlakbij Akkrum. Voor de overval in Nes is inmiddels een 30-jarige man uit Emmen opgepakt. "We weten op dit moment nog niet of de overvallen iets met elkaar te maken hebben", zegt Sanders. "We kunnen een aantal zaken uitsluiten, maar sommige dingen ook nog niet."
Lees meer: Politie onderzoekt overeenkomsten tussen woningovervallen Gees, De Wijk en Nes Onrust
De dodelijke overval heeft voor onrust in het dorp gezorgd. Drie maanden na de overval is die onrust er nog steeds, zegt verslaggever Jeroen Willems. "Ik heb een aantal mensen gesproken in het dorp en het is in Gees nog steeds het gesprek van de dag. Er wordt veel gespeculeerd, omdat er zo weinig bekend is", aldus Willems.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.