Fiege haalt Bult terug bij Oranje: heb hem ieder jaar gevraagd

HANDBAL - Mark Bult keert terug in de selectie van het Nederlands Herenteam. De oud-speler van E&O, die tegenwoordig onder contract staat bij het Duitse VfL Gummersbach, is de opvallendste naam in de lijst van 28 spelers voor de EK-kwalificatieduels tegen Denemarken en Hongarije.
De laatste keer dat de 34-jarige Emmenaar uitkwam voor het Nederlands team was op 16 juni 2012 in Geleen tijdens de met 24-32 verloren playoff-wedstrijd voor het WK tegen IJsland. Daarna bedankte de rechteropbouwspeler voor Oranje. "Ik heb hem de afgelopen drie jaar telkens gepolst. Steeds zonder succes, tot deze keer", laat bondscoach Joop Fiege weten.

"Het kriebelde weer"

Volgens Fiege begon het bij Bult, die tot nu toe 85 interlands speelde en daarin 293 doelpunten maakte, weer te kriebelen door de vele positieve berichten die hij hoorde vanuit de Oranje-selectie. "En het is misschien wel de laatste kans voor hem om een eindtoernooi te halen", aldus Fiege.

Denemarken uit, Hongarije thuis

Het Nederlands team komt op maandag 31 oktober in Waalwijk bij elkaar en vertrekt op woensdag 2 november naar Kopenhagen. De eerste EK-kwalificatiewedstrijd speelt Oranje op donderdag 3 november tegen Olympisch kampioen Denemarken. Drie dagen later, op zondag 6 november, speelt Oranje in Den Bosch tegen Hongarije.

Falke ook in selectie

De tweede Drent die deel uitmaakt van de equipe van Fiege is Hurry Up-speler Tommie Falke.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.