Stelling: Het moet nu afgelopen zijn met de discussie over Zwarte Piet

Hoe lang gaat de discussie over Zwarte Piet door? (Rechten: Pixabay/RTV Drenthe)
Hoe lang gaat de discussie over Zwarte Piet door? (Rechten: Pixabay/RTV Drenthe)
ASSEN - Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mening over Zwarte Piet. Ook de Kinderombudsman heeft inmiddels hierop gereageerd. Margrite Kalverboer vindt dat Zwarte Piet in zijn huidige vorm in strijd is met de kinderrechten.
Bij
meldt Kinderombudsman Kalverboer dat Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie.
"Door Zwarte Piet te ontdoen van discriminerende en stereotyperende kenmerken kan er van hem een figuur worden gemaakt die recht doet aan het plezier dat zovelen beleven aan de Sinterklaastraditie", zo schrijft de Kinderombudsman.
De discussie over Zwarte Piet is inmiddels al jaren bezig, er zijn hier en daar veranderingen doorgevoerd. Maar hoe lang gaat deze strijd rond het kinderfeest in december nog door?

Stelling

Vindt u het zinvol dat we blijven discussiëren over Zwarte Piet of moet iemand nu de knoop doorhakken over hoe de kindervriend er uit moet komen te zien?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over de brandstofprijs. De stelling luidde: Ik laat mijn auto staan als de brandstofprijs omhoog gaat. Bijna 22 procent was het hier mee eens. Ruim 78 procent van de stemmers laat de auto niet staan. Ruim 1400 mensen brachten hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.