Schooljeugd Gieten verkent parcours Superprestige

VELDRIJDEN - Gieten maakt zich op voor de Superprestige veldrit van komende zondag. Het parcours is vernieuwd. Het is zwaarder dan ooit en er staan maar liefst vier wereldkampioenen aan de start.
Vandaag mochten tachtig kinderen van drie basisscholen uit Gieten het parcours verkennen. En het respect voor de profrenners groeide per meter.


Belgen en Drenten...

De veldrit is ook de ultieme test voor de samenwerking tussen Drenten en Belgen. Want de Superprestige is een Belgisch klassement. Gieten is de eerste wedstrijd in een serie van acht. En ook nog eens de enige Nederlandse wedstrijd. Voor de Belgen is het daardoor een bijzonder uitje.
"Het is bijzonder omdat we een paar dagen van huis zijn. We logeren hier een paar dagen en we kunnen dan met de Nederlanders 's avonds een pintje drinken en dat is best leuk."

Live op TV Drenthe vanaf 13.25 uur

Wout van Aert won vorig jaar de wedstrijd bij de elite-renners. Wie zijn opvolger wordt kunt u zondagmiddag zien bij TV Drenthe. Zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd wordt live uitgezonden vanaf 13.25 uur.
Het commentaar bij de beelden is van NOS-collega Herbert Dijkstra uit Vries.Tijmen Eising uit Emmen, oud-wereldkampioen veldrijden bij de junioren, verzorgt de analyses samen met presentatrice Karin Mulder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.