Meepraten in Cassata: Tijd dat elke gemeente eigen lokale omroep heeft is geweest

Hebben de lokale omroepen hun beste tijd gehad? (Rechten: RTV Drenthe)
Hebben de lokale omroepen hun beste tijd gehad? (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - 'De tijd dat elke gemeente haar eigen lokale omroep heeft is geweest'. Daarover kunt u zaterdagmiddag meepraten in het discussie- en achtergrondprogramma Cassata.
De twaalf Drentse gemeenten zijn tegen vorming van drie grote streekomroepen, waarin de negen Drentse lokale omroepen zouden moeten opgaan. Deze week stuurden ze daarover een protestbrief naar Hilversum.
Lees meer: Drenthe protesteert tegen grote streekomroepen
Kwaliteitsverbetering
De schaalvergroting is een plan van de Stichting NLPO, de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. Die wil de streekzenders op die manier meer financiële armslag geven en een kwaliteitsverbetering doorvoeren. Ook moeten ze niet alleen radio, maar ook televisie maken, en hun nieuwsvoorziening via de website verbeteren.

'Randstaddenken'

De Drentse gemeentebesturen vinden de schaalvergroting 'te rigoureus', waardoor het lokale nieuws te ver van burgers af komt te staan. De Drentse gemeenten en lokale omroep-besturen verwijten de plannenmakers 'Randstaddenken'.

Praat mee in Cassata

In het Radio Drenthe-programma Cassata zijn zaterdag tussen 12.10 en 12.30 uur te gast directeur Bernard Kobes van de NLPO, wethouder Maurice Hoogeveen van Assen en voorzitter Jan Mastwijk van de Stichting Omroep Hoogeveen.
Margriet Benak praat met hen over nut en noodzaak van de komst van grote streekomroepen. Centrale vraag is of de lokale omroepen in de huidige vorm hun beste tijd hebben gehad. Of is het lokale nieuws dicht bij huis juist de grote kracht van de lokalen?
U mag na 12.10 uur meepraten over de stelling:

De tijd dat elke gemeente haar eigen lokale omroep heeft is geweest

U kunt bellen naar 0592 - 33 11 88, reageren op de Facebookpagina van RTV Drenthe of twitteren naar @rtvdrenthe met #cassata.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.