FC Emmen geeft zege weg in Sittard: 2-2

VOETBAL - FC Emmen gaf in de slotfase van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard twee punten weg. In de tweede minuut van de blessuretijd kwamen de Drenten via Rogier Krohne op 1-2, maar een minuut later zorgde Ferry de Regt voor de gelijkmaker: 2-2
Diezelfde De Regt had de ploeg uit Limburg een kwartier voor tijd ook al op 1-1 gebracht, nadat Cas Peters Emmen na exact een uur spelen naar 0-1 schoot.

FC Emmen blijft 7e

Door het gelijkspel staat FC Emmen nog steeds 7e in de Jupiler League, met 14 punten uit 9 duels. Koploper blijft Jong PSV, met 21 uit 9. VVV-Venlo plaatste zich vanavond als eerste ploeg voor de nacompetitie.

Eerste helft

FC Emmen startte prima in Sittard en in het eerste kwartier waren Cas Peters, Rogier Krohne en Issa Kallon dichtbij de 0-1. Peters zag zijn inzet ruim over gaan, Krohne stuitte op Fortuna-doelman Leon ter Wielen en de inzet van Kallon werd van de doellijn gehaald. Daarna kwam Fortuna Sittard beter in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Spits Dianessy was de enige die voor gevaar zorgde, maar zijn kopbal ging ver naast.

Onoplettend

Het venijn zat hem dus duidelijk in de staart in Sittard waar FC Emmen, na een sterk begin en een mindere tweede fase van de eerste helft, na rust op voorsprong kwam door Cas Peters na balverlies van Fortuna-invaller Frank Wiafe. De 0-1 leek de beslissing al te zijn, maar een onoplettendheid in de defensie van FC Emmen leidde de fraaie gelijkmaker van Ferry de Regt in. De verdediger, die in het laatste kwartier mee naar voren werd gestuurd, knalde de bal fraai maar ook geheel vrijstaand achter Wieger Sietsma.

Rood

Tien minuten voor tijd moest Fortuna Sittard verder met tien man. Frank Wiafe kreeg, tot ontsteltenis van iedereen bij de thuisclub, zijn tweede gele kaart van de avond. De eerste gele kaart hadden veel Fortunezen over het hoofd gezien, waardoor er een flinke discussie ontstond met scheidsrechter Mulder uit Groningen. De arbiter stuurde in de consternatie die volgde ook Fortuna-trainer Ben van Dael naar de tribune.

Youri Loen

Invaller Youri Loen zorgde vervolgens voor nieuw elan bij FC Emmen en dankzij zijn inbreng kwamen de rood-witten in blessuretijd toch weer op voorsprong. Het was Rogier Krohne die een voorzet van Loen achter Leon ter Wielen tikte: 1-2

Slapen

De zege leek binnen, maar niets was minder waar. Opnieuw dramatisch verdedigen gaf De Regt alle tijd en ruimte om de 2-2 binnen te schieten. "We stonden daar gewoon te slapen", aldus Krohne. "Dit hadden we gewoon over de streep moeten trekken. We verliezen hier twee punten."