Vijftig dure fietsen gestolen bij Scholten Cycling in Dalen

DALEN - Scholten Cycling in Dalen is afgelopen nacht beroofd van zo'n vijftig racefietsen en mountainbikes.
Volgens eigenaar Marthijs Wegdam gaat het vooral om dure merken. "De fietsen van 1.500 euro staan er nog gewoon. Maar de fietsen van grote merken als Cervelo en Cannondale zijn allemaal weg. Sommige fietsen kosten wel 7.000 euro."

Gat in het dak

De dieven zaagden een gat in het dak van de winkel en gingen via dezelfde route weer terug met alle fietsen. "Dat moet nog een hele klus geweest zijn. Het dak is negen meter hoog en bestaat uit een laag metaal, twintig centimeter isolatie en dan weer metaal", vertelt Wegdam.
"De winkel is goed beveiligd, maar ze hebben exact om de sensoren heen gewerkt. Ze hebben het heel nauwkeurig voorbereid. Gelukkig zijn er wel camerabeelden", zegt Wegdam.
Lees meer: Inbrekers maken duurste fietsen buit uit winkel in BorgerVanmorgen bij het openen van de winkel werd de diefstal ontdekt. "Het heeft vannacht geregend en er lag water in de winkel. Dat kwam natuurlijk door het gat in het dak."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.