Na een erg warme september ook warme oktoberdagen?

Een zonnige herfst? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een zonnige herfst? (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - We hebben een bijzondere septembermaand achter de rug, met veel records als het gaat om zonneschijn en de temperatuur. Maar ook de komende oktoberdagen lijken niet verkeerd, volgens RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag.
"Dit weekend is het wat koeler met 15 graden en af en toe een bui. Maar daarna knapt het weer op met droge dagen en een graad of 17, warm voor de tijd van het jaar", aldus de weerman.
Op de eerste dag van oktober blikt Van der Zwaag terug op september. "Als het gaat om de warmste september ooit, staat deze septembermaand op de derde plaats. Het was gemiddeld 17 graden in plaats van de gebruikelijke temperatuur van 14,5 graden. Eigenlijk was het net zo warm als augustus."
Lees meer: RTV Drenthe-weerman: September erg warm en zonnig
Verder was het erg zonnig de afgelopen maand. Roland van der Zwaag: "We hadden 218 zonuren, daarmee komt september 2016 op de tweede plaats. Gaan we helemaal terug naar 1928, alleen toen waren er meer zonuren, namelijk 231,5."
Behalve zonnig was het ook nog erg droog. "Drenthe heeft een hele droge maand achter de rug. Zeker het zuidoosten. Daar viel over de hele maand 15 tot 20 millimeter regen", zegt de Drentse weerman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.