ACV geeft koppositie in blessuretijd uit handen

Een 3-1 voorsprong bleek niet voldoende voor ACV (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - ACV heeft op eigen veld een zeker lijkende winst uit handen gegeven. Tegen Urk verspeelde de formatie van Fred de Boer een 3-1 voorsprong. Door de puntendeling mist ACV de koppositie op twee punten.
Na ruim een halfuur zette Guus de Vries de hoofdklasser op voorsprong. Een vrije trap van John van Dalen vond het hoofd van de verdediger.

Zestigste minuut

Vlak na de thee verdubbelde Willem de Jong de score. De speler van ACV werd in het strafschopgebied neergehaald. De Jong verzilverde zijn eigen buitenkansje vanaf de stip. Metzemaekers deed daar in de zestigste minuut een schepje boven op.
De 3-1 voorsprong bleek niet voldoende voor de overwinning. In de negentigste minuut moest ACV de aansluitingstreffer verwerken. In de blessuretijd dompelde Urk-speler Jelle de Boer de Drentse thuisploeg in rouw, door de 3-3 tegen de touwen te werken.

Derde plaats

Door het gelijke spel mist ACV de koppositie. De Assense ploeg is terug te vinden op de derde plaats in de hoofdklasse B. ACV heeft veertien punten uit zeven duels.