Drentse ploegen net buiten podium bij NK ploegentijdrit

WIELRENNEN - De Noordelijke Wielervereniging Groningen, met veel Drenten aan boord, is vierde geworden tijdens het NK tijdrijden voor clubteams in Dronten.
Voor de Groningse wielerploeg reden Elmar Reinders, Jeff Vermeulen, Tijmen Eising, Adrie Lindeman, Gary Hekman en Jochem Hoekstra. Ze hadden 1 uur en 47 seconden nodig voor het parcours van 52 kilometer. Daarmee waren ze 74 honderdste van een seconde sneller dan De Peddelaars uit Hoogeveen, dat vijfde werd. Voor De Peddelaars reden Gert-Jan Bosman, Berden de Vries, Gert Mulderij, Jasper Bovenhuis, Peter Schulting en Joey van Rhee.
De beide noordelijke ploegen kwamen 12 seconden tekort voor het podium.
Verrassende winnaar
De overwinning ging verrassend naar WV Noord Holland uit Alkmaar (1.00,18). Het zilver was voor uittredend kampioen De Jonge Renner uit Oosterhout (1.00,35). Zij waren op hun beurt weer 6 honderdste sneller dan De Volharding uit Utrecht. De Kannibaal uit Peize werd negende in 1.02,30.
Er deden 72 teams mee in de A-categorie van het NK tijdrijden voor clubteams.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.