Tevreden Fiege: Bult kwam toevallig in de winkel

HANDBAL - De terugkeer van Emmenaar Mark Bult in de nationale handbalploeg is volgens Joop Fiege een klein gelukje. Dat vertelde de bondscoach in het radioprogramma Radio Drenthe Sport. Ook het avontuur in Zwitserland kwam aan bod.
"Ik heb hem ieder jaar gevraagd. En nu kwam hij per ongeluk bij ons de winkel in, in Emmen. Om schoenen te kopen", vertelt Fiege. Rob Fiege, de broer van de bondscoach, was aanwezig in de sportwinkel. "Hij heeft hem al een beetje lopen kietelen. Eigenlijk kwam van het een het ander. De volgende dag heb ik hem gebeld en binnen een halfuurtje zei hij 'ja'."

Nu of nooit

Bult speelde in het verleden bij E&O. Op dit moment is de linkspoot actief bij VfL Gummersbach in de Duitse Bundesliga. "Je hebt niet het eeuwig handballeven", zegt Fiege, die zelf al op eenendertigjarige leeftijd stopte als international. "Ik heb tegen Mark gezegd dat als hij wat wil, dat hij dat nu moet doen. Als je 43 bent maak je geen kans meer."
De Drentse bondscoach begroet de handbalmannen op 31 oktober in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Denemarken. "Uiteraard gaat het om prestaties en niet je naam. Maar hij kan wat natuurlijk", laat de oud-hoofdcoach van Hurry-Up tot slot weten over de comeback van Bult. "We worden er breder van. Kunnen meer dingen spelen."

RTV Basel

In de zomer trok Fiege de stoute schoenen aan en ging aan de slag bij RTV Basel. "Het Zwitser leven is goed. Het is een mooi land. Het is een leuke club en echt een hele leuke groep spelers. Het enige probleem is dat we een kleine selectie hebben. Ik heb nu vier blessures."
Met de Zwitserse ploeg kende Fiege een weergaloze start. "Vijf punten uit drie wedstrijden. Maar daarna kwamen we de top 4 tegen. Die hebben we alle vier aardig dik verloren. Dus we staan weer met beide voetjes op de aarde." RTV Basel is na zeven wedstrijden terug te vinden op de achtste plaats in de Zwitserse eredivisie.

Positieve feedback

Een Nederlandse coach bij een buitenlandse handbalploeg is bijzonder. De aanwezigheid van Fiege wordt in de eerste maanden goed ontvangen. "Ik krijg positieve feedback terug van de spelers. De jongens geven aan dat ze veel beter trainen dan afgelopen jaren. Wat dat betreft denk ik dat ik wel aardig op weg ben."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.