Olhaco behaalt tegen Cito eerste overwinning in Topdivisie

VOLLEYBAL - Olhaco heeft voor het eerst in de Topdivisie gewonnen. De Hoogeveners wonnen in de eigen sporthal met 3-0 van Cito uit Zeist.
Eerste set: 27-25

Beide ploegen verloren de eerste wedstrijd van het seizoen. Olhaco verloor met 1-3 bij Sliedrecht, terwijl Cito in eigen huis met 0-3 van promovendus Tilburg verloor.
Een goed gevulde sporthal De Trasselt in Hoogeveen zag een gelijk opgaande beginfase van de eerste set. De thuisploeg sloeg het eerste gaatje in de wedstrijd, maar de 14-10 voorsprong werd net zo snel weer uit handen gegeven. In een spannende slotfase was had Cito bij een 20-23 voorsprong de set voor het grijpen, maar de ploeg van trainer Dennis Luider sleepte de set toch nog uit het vuur.

Tweede set: 25-18

De gasten begonnen beter aan de tweede set en namen al snel een 7-2 voorsprong. Een time-out van Luider zette de Hoogeveners weer op scherp en op 10-10 kwam Olhaco weer langszij door een slim punt van Gert Jan Bril.
Olhaco rook bloed en liep snel uit naar een voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. De set werd met zeven punten verschil gewonnen.

Derde set: 25-18

Ook de beginfase van de derde set ging gelijk op. De gasten gaven zich niet zomaar gewonnen. Maar net als in de eerste set sloeg Olhaco weer het eerste gaatje. Bij 15-12 greep Cito coach Van Zelderen naar een time-out. Maar de korte pauze bracht de thuisploeg niet uit het ritme. Olhaco bleef geconcentreerd spelen en kreeg op 24-18 het eerste matchpoint. Met een goed blok werd dit matchpoint direct benut.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.