'In Hilversum bepalen we niet wat in Drenthe moet gebeuren'

ASSEN - Het plan om in Drenthe drie grote streekomroepen te vormen, is niet in beton gegoten. De omroepen mogen zelf nadenken over de indeling, die wordt niet van hogerhand opgelegd.
Dat zegt Bernard Kobes, directeur van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, in het Radio Drenthe-programma Cassata.

Conceptplan

"De NLPO heeft gezegd dat er een indeling gemaakt moet worden, maar die gaan we niet in Hilversum bepalen. We gaan niet vertellen wat er in Drenthe moet gebeuren,' aldus Kobes. "Er ligt een concept en bij die indeling hebben we de lijn gevolgd die de omroepen zelf aangeven. Hier kunnen de omroepen op reageren. Het is een spel dat we samen met de omroepen spelen."
Wethouder Maurice Hoogeveen van Assen en voorzitter Jan Mastwijk van de Stichting Omroep Hoogeveen zijn blij met de 'opening' die er nu lijkt te zijn.

Protestbrief

Eerder deze week stuurden de twaalf Drentse gemeenten een protestbrief naar Hilversum over het plan om drie grote streekomroepen te vormen.


Kwaliteitsverbetering

De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) wil de huidige 275 lokale omroepen die Nederland nu heeft, terugbrengen tot 62 streekomroepen. In Drenthe zou dit betekenen dat de lokale omroepen in drie regio's moeten gaan samenwerken, namelijk Noord, Zuidoost en Zuidwest. Volgens de NLPO leidt dat tot meer kwaliteit en lagere productiekosten.
Half oktober heeft Kobes namens de NLPO een gesprek met burgemeester Eric van Oosterhout, die woordvoerder is namens de Drentse gemeenten over de lokale omroepen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.