Vertrouwen bij Sudosa Desto ondanks verlies

VOLLEYBAL - De dames van Sudosa Desto hebben hun eerste thuisduel van het nieuwe seizoen in de Topdivisie niet weten te winnen. Orion was in vier sets te sterk: 1-3 (25-20, 21-25, 19-25, 18-25). Ondanks de tweede verliespartij heeft coach Sikkema vertrouwen in een goed vervolg in de competitie.
In een spiksplinternieuw onderkomen in Assen begonnen de jonge dames van Erwin Sikkema sterk aan het duel tegen de hoogvlieger. Met veel overtuiging en inzet werd de eerste set binnengehaald.

Initiatief

Ook de tweede set begon de Assense ploeg goed. Echter nam Orion gaandeweg de tweede set het initiatief in de partij over. Bij 21-25 was het 1-1 en ook de derde set ging in rap tempo naar de gasten uit Doetichem. In de vierde set was de spanning volledig uit het duel. Bij 12-20 was het aftellen tot het eind.
Na de tijd gaf Erwin Sikkema, die tijdens wedstrijden het hoofdcoachschap afwisselt met Mark Afman, Sudosa Desto complimenten. "Vandaag hebben we nog beter gespeeld dan afgelopen week, alleen dan tegen een veel betere ploeg", legt Sikkema uit. Vorige week verloor Sudosa Desto met 3-1 van VV Utrecht.

Handhaving

"Tuurlijk baal je weer: je hebt geen punten. Maar we hebben ook duidelijk gezegd dat het met deze jonge ploeg gaat om behoud. En dat we daarnaar toe moeten groeien. Dat veel mensen moeten wennen aan het niveau. Dat heeft tijd nodig. En als ik kijk hoe we nu in het veld staan, dan belooft dat gewoon heel veel voor de toekomst", aldus de oefenmeester.
Lijfsbehoud is opnieuw het doel voor Sudosa Desto. En dat doet de club in een nieuwe hal. "We hebben een fantastische zaal, veel ruimte om te trainen", glundert Sikkema. "We hebben alle mogelijkheden die er maar zijn. Wij zijn heel blij hiermee".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.