Mathieu van der Poel: De jeugd heeft de macht overgenomen

VELDRIJDEN - "Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Na het afzien van de afgelopen weken, maakt dit heel veel goed", dat zegt de winnaar van de Superprestige veldrit in Gieten Mathieu van der Poel.
In juli onderging hij nog een dubbele knieoperatie. Vooraf dekte hij zich in door de verwachtingen te temperen. Van der Poel was vooraf ook aardig gespannen.
"Ik had wel een gezonde portie zenuwen die ik al lang niet niet meer had gehad voor de cross. Ik had wel hard getraind, maar het is toch altijd in het duister tasten waar je staat omdat ik vaak alleen op pad was."

Jeugd heeft de macht overgenomen
Het podium in Gieten bestond uit drie mannen die eigenlijk allemaal nog in de beloften categorie thuis horen. Van der Poel is pas 21 jaar en Van Aert en Sweeck zijn 22.
"Ik denk dat niemand kan ontkennen dat de jeugd de macht heeft overgenomen", besluit Van der Poel.

Ketting van de fiets bij Van Aert

Voor de nummer twee, Wout van Aert, waren de druiven zuur. In de finale liep z'n ketting van de fiets.
"Ik denk dat hij er op een hobbelig stuk voor de loopstrook of tijdens het struikelen is afgesprongen. Ik had liever in de sprint met een paar millimeter verloren. Nu zullen we nooit weten hoe het afgelopen zou zijn als we tegen elkaar hadden gesprint. Het is een anticlimax. Je zit zo in die wedstrijd en ineens ligt de finishstreep 200 meter dichterbij, zonder dat je dat wil. Ik denk dat het voor niemand leuk is, maar pech hoort er ook bij`, verklaart Van Aert.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.