'FIOD verdenkt mannen uit Noordenveld van btw-fraude rond kankerziekenhuis'

De FIOD doorzocht meerdere huizen in Roden (Rechten: archief RTV Drenthe)
De FIOD doorzocht meerdere huizen in Roden (Rechten: archief RTV Drenthe)
RODEN - De FIOD verdenkt twee mannen van 57 en 62 jaar uit Noordenveld van fraude en oplichting van de Belastingdienst.
Dat schrijft Dagblad van het Noorden. De 62-jarige man is hoofdverdachte in de zaak. Hij is initiatiefnemer van een groot particulier kankerziekenhuis in Boxmeer.
De FIOD verdenkt de mannen er onder meer van dat ze ruim zes ton btw terugvroegen voor een grondtransactie, die nooit heeft plaatsgevonden. In verband met de oplichtingszaak heeft de FIOD begin dit jaar meerdere huizen in Roden doorzocht.
Bijzonder detail is dat de 62-jarige man in het verleden werkte als belastinginspecteur. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt de hoofdverdachte dat er weinig aan de hand is en dat het ziekenhuis er gewoon komt.
Er loopt ook nog een civiele zaak tegen de hoofdverdachte. Hierin wordt hij onder meer beschuldigd van btw-fraude met meerdere van zijn bv's, die inmiddels failliet zijn. Vorig jaar december werd bekend dat hij een schuld zou hebben opgebouwd van negen miljoen euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.