Karten op Junior Track TT Circuit verboden door de rechter

Karts (Rechten: Pixabay)
Karts (Rechten: Pixabay)
NIEUW-WEERDINGE - Er mag voorlopig niet meer worden gekart op de Junior Track van het TT Circuit. Dat heeft de Raad van State besloten.
Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge klaagt terecht over de gemeente Assen, die niet optreedt tegen het rijden met karts op de Junior Track op het TT Circuit. Zo oordeelde de Raad van State. Er is geen vergunning voor het rijden met karts op de juniorbaan van het TT Circuit.
Lees meer: Kartcentrum Pottendijk eist verbod op karten bij Junior Track Assen
Dezelfde doelgroep
De stichting het Circuit van Drenthe en de gemeente vinden dat het Kartcircuit Pottendijk een heel ander marktsegment bedient. Maar daar is de Raad van State het niet mee eens. Ze zouden wel dezelfde doelgroep bedienen; zowel op de Junior Track als op Pottendijk heeft een Duitse kartvereniging wedstrijden georganiseerd.

Met subsidie

Het Kartcircuit Pottendijk baalt ervan dat de Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. De juniorbaan is destijds aangevraagd voor het rijden met motoren en niet voor karts. Volgens het Circuit van Drenthe wordt er alleen gekart in Assen als onderdeel van de jeugdopleiding. Maar volgens de directeur van het circuit in Pottendijk heeft het karten in Assen hem in 2014 en 2015 flink wat klanten gekost.

Opnieuw bekijken

Het Circuit van Drenthe is voorlopig gestopt met het karten op de baan. De uitspraak van de Raad van State betekent dat Assen moet optreden tegen het karten op de Junior Track.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.