Drentse tekenaar verzint nieuw personage voor Donald Duck

ZUIDLAREN - Sieger Zuidersma uit Zuidlaren heeft buurjongen Rik bedacht als nieuw figuur in de stripreeks van Donald Duck. Bijzonder is dat Rik in een rolstoel zit.
Zuidersma bedacht Rik vier jaar geleden, maar het duurde tot afgelopen juli voordat hij eindelijk opdook in de strip.

Optimistisch gehandicapt personage

De scenarist uit Zuidlaren bedenkt verhalen en werkt die uit tot ruwe schetsen. Hij wilde graag een optimistisch gehandicapt personage toevoegen. Uiteindelijk ging de hoofdredactie van Donald Duck ermee akkoord. Inmiddels is Rik in verschillende verhalen opgedoken.
Rik kan goed darten en paardrijden en is slim en opmerkzaam. Op de Facebookpagina van Donald Duck zijn de reacties enthousiast. Mensen noemen het 'taboedoorbrekend' en 'super' dat Donald Duck dit nieuwe personage heeft.

Walt Disney

Voor Sieger Zuidersma is het bedenken van stripverhalen voor Donald Duck een klein onderdeel van zijn werk. Hij is vooral druk als illustrator voor bijvoorbeeld het Drents Museum.
Toch ziet hij het creëren van het Donald Duck-personage als een mijlpaal in zijn carrière. "Ik wilde vroeger altijd Walt Disney worden, dat is nu bijna gelukt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.