RTV Drenthe voert opnieuw actie voor de voedselbanken

ASSEN - RTV Drenthe gaat opnieuw actie voeren om de voedselbanken in Drenthe te helpen.
De actie bracht vorig jaar landelijk 2,8 miljoen euro op. De voedselbankactie van RTV Drenthe wordt dit jaar gehouden van 7 t/m 16 december.

240.000 euro

De Drentse bevolking doneerde vorig jaar massaal. In totaal werd er in onze provincie voor ruim 240.000 euro aan producten en donaties opgehaald. De voedselbanken in Drenthe hebben tot deze zomer gebruik kunnen maken van de ingezamelde goederen.

Voedselbanken in Drenthe

Er zijn vier grote voedselbanken in Drenthe, met ieder een eigen uitgiftepunt. Ongeveer 4.500 personen in onze provincie zijn afhankelijk van de voedselbank.
De hele provincie in beweging krijgen en zoveel mogelijk houdbare producten inzamelen, dat is het streven van RTV Drenthe. Samen met de voedselbank en hulp van heel veel vrijwilligers en organisaties hopen we het succes van vorig jaar te evenaren.

'Hartverwarmend'

De voedselbanken in Drenthe zijn erg blij met de actie. Zoals voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse voedselbanken het vorig jaar verwoordde. "Het is hartverwarmend wat hier gebeurt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.