Al meer dan 1300 reacties op enquête mobiele telefonie: 'Het is hier echt bagger'

EEXT/WILHELMINAOORD - Op de enquête van RTV Drenthe, in samenwerking met de NOS en andere regionale omroepen, is inmiddels ruim 1300 keer gereageerd.
De vragenlijst gaat over het bereik van de mobiele telefoon. U kunt
nog steeds de enquête invullen.
In totaal zijn er bij alle omroepen meer dan 8000 reacties binnen gekomen. Aan de hand van deze enquête proberen we in kaart te brengen waar deze witte vlekken zijn. Daarnaast zijn we benieuwd welke stappen u onderneemt als u geen bereik heeft.
Lees meer: Enquête: Heeft u overal bereik met uw mobiele telefoon? 'Bagger'
Zoals Elze Westerhof uit Wilhelminaoord: "Ik heb dagen gehad dat ik misschien wel een uur met KPN aan de telefoon zat. En dan begrepen ze het helemaal, maar een oplossing kwam er niet."
Maar overschakelen naar een andere provider heeft volgens haar ook geen zin: "Alle providers zijn gewoon slecht hier. Het is echt bagger, ik ben er helemaal klaar mee."

'Dat is niet waarvoor je betaalt'

Ook Frederik de Jonge uit Eext ondervindt deze problemen. "Als ik in Eext rondloop, dan heb ik het ene moment verbinding en het andere moment is het weg, dat is natuurlijk niet waarvoor je betaalt."
"Bij ons thuis moet mijn vrouw echt tegen het raam aan staan als ze mij belt, dan is er bereik. Als ze een stapje op zij doet is het weg", vertelt hij. "Daar moet men echt iets aan gaan doen. Het is niet best."

Enquête invullen

Ook op de Facebookpagina van RTV Drenthe kwamen reacties binnen over het slechte mobiele bereik, onder andere uit Gasselte, Rolde en Zuidlaren.
De enquête kunt u hier invullen. Het invullen duurt een paar minuten. De enquête blijft tot en met zondag 23 oktober online staan. Een aantal weken later maken we de uitkomsten bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.