Stelling: Coming Out Day is in deze tijd overbodig

Het is Coming Oout Day (Rechten: Pixabay)
Het is Coming Oout Day (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Het is vandaag Coming Out Day. Tijdens deze dag wordt benadrukt dat iedereen, ook homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT), het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.
Op verschillende gemeentehuizen hangt daarom de regenboogvlag in top, onder meer in Assen, Emmen en Borger-Odoorn. Deze vlag staat symbool voor de LHBT-gemeenschap.

Homoseksualiteit bespreekbaar maken

Coming Out Day is niet bedacht voor homoseksuelen om uit de kast te komen. Het is bedoeld om homoseksualiteit bespreekbaar te maken, omdat het voor veel homoseksuelen moeilijk is om uit de kast te komen.
Wat vindt u van de Coming Out Day? Is het een goed initiatief om homoseksualiteit bespreekbaar te maken? Of is het overbodig?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we of u meer wil betalen om een kaartje te versturen, in verband met de verhoging van de postzegelprijs. Ruim 13 procent van de stemmers heeft daar geen moeite mee. Bijna 87 procent wil dit niet. In totaal brachten 1.468 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.