Tynaarlo investeert in sociale woningbouw

Gemeentehuis Tynaarlo (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Gemeentehuis Tynaarlo (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VRIES - Tynaarlo heeft een meevaller van 3,5 miljoen euro en gaat daarom extra investeren. Zo gaat er 250.000 euro naar sociale woningbouw.
Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde begroting.

Overschot

De gemeente heeft minder geld uitgegeven en meer geld binnengekregen dan van te voren gedacht. Daardoor heeft Tynaarlo een overschot van 3,5 miljoen euro op de begrote 75 miljoen euro."Dit is een meevaller," zegt wethouder Nina Hofstra. "Maar aan de andere kant zijn we ook nog erg kwetsbaar en afhankelijk van Den Haag."

Sociale woningbouw

Dit betekent wel dat nu incidenteel geld beschikbaar is voor verschillende projecten in de gemeente. Zo wil Tynaarlo de sociale woningbouw en de spreiding hiervan verbeteren. Ook wil de gemeente meer investeren in scholen en sportaccomodaties. Zo wordt de gymzaal in Tynaarlo energieneutraal gebouwd, kunnen scholen eenmalig extra geld krijgen voor digitalisering of een groen schoolplein en wordt geld apart gezet voor de nieuwbouw van scholen.
Tenslotte stelt de gemeente 75.000 euro beschikbaar voor een kunstwerk op de rotonde bij binnenkomst Zuidlaren en bij de afslag Vries en Tynaarlo van de A28. Hofstra: "Dat zijn de visitekaartjes van onze gemeente."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.