Overlast door asielzoekers in Aalden, COA grijpt in

Het asielzoekerscentrum in Aalden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het asielzoekerscentrum in Aalden (Rechten: archief RTV Drenthe)
AALDEN - Een aantal bewoners van het asielzoekerscentrum in Aalden zorgt sinds een aantal weken voor overlast in de omgeving. Dat schrijft de wijkagent in de lokale krant Oes Eig'n Kraantien.
Maandelijks publiceert wijkagent Hans Bonhof de politieberichten voor het gebied Sleen/Zweeloo. Uit de lijst van de maand september bleek dat er meerdere voorvallen waren waarbij asielzoekers betrokken waren.
De wijkagent schrijft: "Momenteel zijn er inderdaad meerdere personen van het azc die voor meer overlast in het dorp zorgen. Betrokkenen zijn de laatste weken op het azc binnengekomen en zullen vanwege de asielprocedure een tijd moeten verblijven in een asielzoekerscentrum."

Diefstallen

Uit de politieberichten van september blijkt dat er onder meer verschillende diefstallen waren waarbij bewoners van het asielzoekerscentrum in Aalden betrokken waren. Ook werd op het azc een bewoner aangehouden vanwege bedreigingen met geweld.

Indammen

Volgens de wijkagent zijn er in Aalden maatregelen genomen om de overlast tegen te gaan. "Door goede contacten met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en extra toezicht wordt geprobeerd de overlast in te dammen. De groep bewoners die de overlast veroorzaakt, wordt zoveel mogelijk verspreid gehuisvest over de verschillende azc's in ons land."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.