WKE'16 pakt periodetitel na walk-over in Witteveen

VOETBAL - Veel vuurwerk, extra dozen hamburgers en tientallen kratten bier. Witteveense Boys was tot in de puntjes voorbereid op het duel dat door de club werd bestempeld als 'de wedstrijd van het jaar', de confrontatie tegen WKE'16. Maar van een wedstrijd was vanmiddag geen sprake. De topper in de 5e klasse E eindigde in 0-9, waardoor WKE'16 de eerste periodetitel in de wacht sleepte.
Bekijk:
Witteveense Boys achtte zich vooraf niet kansloos tegen de club uit Emmen, die vorige week moeizaam (met 3-2) won van EEC. Bovendien had de thuisclub sinds lange tijd weer de beschikking over de gemakkelijk scorende spits Sander Voortman. Tel daarbij op dat Witteveense Boys de topscorer van Nederland in gelederen heeft, in Thijs Uineken, en het optimisme is verklaard.
Maar nadat de kruitdampen van het groen-witte vuurwerk goed en wel waren opgetrokken keek de thuisclub al tegen een 0-3 achterstand aan. Drie keer was Bertus Wolters doeltreffend. De in Sleen woonachtige spits kwam door die drie treffers op 18 treffers in totaal: exact het aantal van Uineken dit seizoen. Maar de honger van Wolters was na drie doelpunten nog niet gestild. In de 22e minuut zorgde hij ook nog voor de 0 tegen 4, waarmee de WKE-spits nu de topschutter van Nederland is.
De tactiek van Witteveense Boys, trainer Cees Huizing zocht de aanval, speelde WKE'16 in de kaart. De oranjehemden profiteerden dankbaar van de ruimte die de thuisclub bood. Voor de pauze kwamen er nog drie treffers bij. Nino Pitta, Henk Bakker en Harold Wolters zorgden voor de 0-7 ruststand.
In de tweede helft liet WKE'16 de teugels wat vieren, al werd het via Bakker en invaller Ferdy Poelman nog wel 0-8 en 0-9. In het laatste kwartier wachtte iedereen op de tiende treffer, maar die bleef uit. Sterker nog, Witteveense Boys kreeg dotten van kansen op de eretreffer, maar die was de ploeg van Huizing niet gegund. Uineken schoot een vrije bal, via de muur, net naast, Sander Voortman schoot voorlangs en Stefan Wielink schoot uit een corner snoeihard langs de verkeerde kant van de paal.

Meer amateurvoetbal:
Hoogeveen geeft LSC 1890 een pak rammel, Achilles 1894 blijft koploper
MSC geeft voorsprong uit handen tegen Alverna
vv Emmen haakt voorlopig af in titelstrijd na gelijkspel tegen SC Erica
Dzenan Sarkinovic bezorgt Raptim eerste nederlaag

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.