Stelling: Alle dieren in de dierentuin verdienen een naam

In Safaripark Beekse Bergen kreeg dit olifantje wel een naam: Madiba (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
In Safaripark Beekse Bergen kreeg dit olifantje wel een naam: Madiba (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - "De kleine olifant." Zo spreekt dierentuin Artis in Amsterdam over het olifantje dat afgelopen weekend werd geboren. Artis wil namelijk af van de 'vermenselijking' van dieren in de dierentuin.
Artis treed sinds 2014 niet meer naar buiten met namen. "Een olifant is geen ster zoals Beyoncé", zegt Artis-directeur Haig Balian in Trouw. "We willen voorkomen dat mensen vragen: hoe heet-ie, in plaats van: wat is het voor dier?"
Overigens heeft het kalfje wel een naam gekregen: Sanuk. Dat is Thai voor gezellig of geluk.
Artis is niet de enige dierentuin die terughoudend is met namen voor pasgeboren dieren. Sinds de opening van Wildlands in Emmen worden ook daar geen namen meer gegeven aan dieren.

Stelling

Vindt u dat dieren in de dierentuin gewoon een naam moeten krijgen? Of is het een goede zaak dat we dieren steeds minder 'vermenselijken'?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u naar het veiligheidsgevoel. Voelt u zich nog veilig op straat? Ruim 61 procent geeft aan van wel. De rest voelt zich niet veilig. In totaal brachten 888 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.