Nieuw wegdek op de Roldertunnel in Assen

ASSEN - In alle vroegte werd er vanochtend om zes uur een begin gemaakt met het plaatsen van de drie nieuwe wegdekken op de Roldertunnel in Assen.
De dekken bestaan uit zeventien losse draagbalken, die vandaag een voor een werden aangevoerd door grote vrachtwagens. Met een hijskraan werden de balken vervolgens naast elkaar geplaatst.
Omgevingsmanager Paulien Bisschop is tevreden over de voortgang. "Momenteel zitten we in de laatste fase. Dat betekent dat we het hier eind december kunnen afronden, vier maanden eerder dan verwacht." Volgens Bisschop is de snelle afronding vooral te danken aan de keuze om werkzaamheden te combineren. Hierdoor kon er efficiënter worden gewerkt.
De vernieuwing van het wegdek en de omliggende bouwwerkzaamheden zijn onderdeel van de FlorijnAs. De werkzaamheden moeten leiden tot een betere doorstroming van het verkeer rondom het station en de stad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.