KNSB: We gaan Renate Groenewold helpen

ASSEN - De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond wil oud-schaatster Renate Groenewold helpen. Groenewold werd het afgelopen weekend van al haar gouden schaatsmedailles bestolen.
“Wij vinden het ontzettend triest voor Renate dat haar medailles en gouden KNSB schaatsspeld zijn gestolen. We hebben contact met Renate gezocht omdat we graag willen helpen om de pijn enigszins te verzachten, denk daarbij bijvoorbeeld aan vervanging", aldus Arie Koops, de technisch directeur van de KNSB.
23 medailles
Gisteren werd duidelijk dat Groenewold is bestolen van 23 medailles. Het gaat om gouden medailles gewonnen op nationale, Europese en wereldkampioenschappen. Ook zat er een gouden bondsspeld bij, die ze kreeg voor haar gehele carrière.
Lees meer: Renate Groenewold bestolen van al haar gouden schaatsmedailles
Onvervangbaar
"Deze onderscheidingen zijn natuurlijk eigenlijk onvervangbaar door de enorme emotionele waarde. We hopen dan ook met haar mee dat de daders worden gepakt en haar originele medailles en speld bij haar terugkomen”, zegt Koops.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.