SVN'69-speler uit coma: medici spreken van een wonder

SVN'69-speler Kevin Tuut is ontwaakt uit zijn coma en maakt stapjes vooruit
SVN'69-speler Kevin Tuut is ontwaakt uit zijn coma en maakt stapjes vooruit
VOETBAL - Kevin Tuut, de speler van het tweede elftal van SVN'69, is ontwaakt uit zijn coma. De 27-jarige speler Nijevener maakt sinds zondag stapjes vooruit. In het ziekenhuis van Zwolle, waar Tuut ligt, spreken de medici van een wonder.
Op de website van SVN'69 staat een update over de situatie van de voetballer, die op 21 september
tijdens een wedstrijd. "Kevin maakt wat stapjes vooruit. Hij wordt steeds helderder, begint wat woordjes te zeggen en kijkt zijn bezoek aan. Ze zijn Kevin nu ook aan het stimuleren zelfstandig te drinken. Hij heeft al wat koffie gedronken met behulp van een rietje en dat ging best goed."

'Een wonder'

De medici in het ziekenhuis van Zwolle noemen de ontwikkelingen een wonder. Door de stappen die de Nijevener heeft gemaakt is een overplaatsing naar een gespecialiseerd zorgcentrum, waar afgelopen weekend nog sprake van was, niet meer nodig. Kevin kan nu naar een revalidatiekliniek. Binnen welke termijn dit zal gebeuren is nog niet bekend. Ook blijft het afwachten hoe hij verder zal herstellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.