FC Emmen vol vertrouwen naar topper tegen Telstar

VOETBAL - FC Emmen ontvangt vrijdagavond Telstar en dat is een echte topper. Beide ploegen staan op een gedeeld vierde plaats op de ranglijst, slecht drie punten achter MVV, dat op een promotieplek staat. De ploeg van trainer Dick Lukkien leeft ontspannen en vol vertrouwen naar de wedstrijd tegen Telstar toe.
FC Emmen is bijna weer compleet. Alleen centrale verdediger Josimar Lima ontbreekt, vanwege een blessure, nog. Niels Fleuren, die vorige week tegen FC Eindhoven nog ontbrak, neemt zijn plek als linksback weer in. Tim Siekman, die tegen Eindhoven de matchwinner was, verhuist naar zijn vaste positie, links in het centrum. Nick Bakker vormt met Siekman het centrale verdedigingsduo, waardoor Nande Wielink, die begin deze week ziek was, op de bank plaatsneemt.

Telstar

Telstar, dat net als FC Emmen 17 punten uit 10 wedstrijden heeft, staat verrassend hoog op de ranglijst. Lukkien weet wel waarom: "Ze loeren vooral op de omschakeling, Heel compact, heel verdedigend, in een soort 4-5-1. Ze wachten op de fouten van de tegenstander en komen er dan razendsnel uit", aldus Lukkien.
Gegroeid
De Emmer trainer vindt dat zijn ploeg dit seizoen vooral in stabiliteit is gegroeid. "Ik vind dat we echt samenspelen. We hebben een goede verdedigende organisatie en zetten vroeg druk, veel ploegen hebben het daar moeilijk mee." Toch ziet Lukkien nog wel wat verbeterpunten. "Het goede voetbal resulteert nog in te weinig doelpunten."

AZ
Volgende week woensdag wacht de bekerontmoeting met AZ, maar daar is de ploeg nog niet mee bezig. "Ik moet een groot compliment maken aan het team. Niemand praat over AZ. Dat is wel een mooi affiche, maar de komende wedstrijd is de belangrijkste en dat is Telstar.
De wedstrijd is vrijdagavond live te beluisteren op FC Emmen Live op Radio Drenthe. De uitzending begint om 20:00 uur en verslaggevers zijn Niels Dijkhuizen en René Posthuma.
Opstelling FC Emmen:
Telgenkamp - Fleuren, Siekman, Bakker, Klok - Rozema, Olijve, Bos - Peters, Krohne, Kallon.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.