Nieuw symposium voor bluesprovincie Drenthe

Ana Popovic tijdens het Holland International Bluesfestival (Rechten: Kim Stellingwerf)
Ana Popovic tijdens het Holland International Bluesfestival (Rechten: Kim Stellingwerf)
BORGER - Als je het over Drenthe hebt, dan heb je het al snel over blues. Met het Holland International Blues Festival en het Cuby Museum in Grolloo is Drenthe aantrekkelijk voor bluesliefhebbers.
Om de positie van Drenthe als bluesprovincie in ons land en in Europa te verstevigen wordt in opdracht van de provincie een symposium gehouden bij cultuurpodium VanSlag in Borger. Op 8 december wordt het
gehouden.

Vakmensen

"Bluesliefhebbers zijn zeker welkom, maar het is eigenlijk bedoeld voor vakmensen, die iets voor de blues kunnen betekenen", zegt medeorganisator Albert Haar. Het gaat vooral om mensen met een eigen podium, organisatoren van evenementen en gemeentemedewerkers.
Behalve dat er wordt gepraat, wordt er natuurlijk ook muziek gemaakt. Zo treedt onder anderen Ralph de Jongh op.

Afsluiting bluesjaar

Vragen als 'Hoe geef je gelegenheid aan muzikanten die de blues willen spelen om te kunnen optreden?' en 'Hoe kunnen ze zich ontwikkelen?' staan volgens Haar centraal. Jan Douwe Kroeske presenteert het symposium.
Het symposium geldt als afsluiting van het bluesjaar 2016. Haar: "Maar het is vooral een doorstart om de blues definitief met Drenthe te verbinden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.