Onderzoek naar riool vanwege rattenplaag Emmen

De rattenplaag in Angelslo (Rechten: archief RTV Drenthe/Martin Laning)
De rattenplaag in Angelslo (Rechten: archief RTV Drenthe/Martin Laning)
EMMEN - De gemeente Emmen heeft een riool-reinigingsbedrijf ingeschakeld voor onderzoek naar de oorzaak van de rattenplaag in de wijk Angelslo in Emmen. Buurtbewoners klagen al langere tijd over ratten die in en onder hun huizen lopen.
Vorige maand waren bewoners de plaag meer dan zat en sloegen groot alarm. Een van hen is Remco Botter. Gisteren ging hij met wethouder René van der Weide in gesprek over de overlast door ratten.
Lees meer: Emmer wijk Angelslo in ban van rattenplaagToezegging
Remco Botter over het gesprek met de wethouder: "Meneer Van der Weide heeft toegezegd dat er een nieuw onderzoek komt naar het hoofdriool onder de wijk. Daarvoor is inmiddels al een bedrijf ingeschakeld dat het riool reinigt en inspecteert. Na het onderzoek wordt een rapport opgesteld en de wethouder heeft beloofd dat we dat samen zullen doornemen."
Lees meer: 'Emmenaren moeten rattenoverlast melden'De buurtbewoner is blij met de uitkomst van het gesprek. "Er wordt eindelijk actie ondernomen. Bij de wethouder heb ik aangegeven dat ik in het verleden continu werd afgescheept en niet netjes werd behandeld bij de gemeente. Ik heb nu de toezegging dat ik een vast contactpersoon bij Emmen krijg", aldus Remco Botter.

Hoofdriool

Het onderzoek beperkt zich in eerste instantie tot het hoofdriool. Remco Botter vraagt zich af of dit voldoende is. "Eigenlijk zouden ook de aftakkingen naar de woningen gecontroleerd moeten worden, wat nou als de aansluitingen niet goed zijn? Maar goed, we wachten eerst de uitkomsten van dit onderzoek wel af. Stap één is er!"
De gemeente Emmen laat via een woordvoerder weten dat de rioolinspectie bij Angelslo onderdeel is van een groter onderzoek. "Een keer in de negen jaar inspecteren we het hele hoofdriool in de gemeente, dat gebeurt nu ook. Daarbij nemen we natuurlijk Angelslo met het rattenprobleem ook mee", aldus de woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.