Draken en wolven uit Ruinen op zoek naar nieuw onderkomen

RUINEN - Het draken- en wolvenpark Oikos in Ruinen sluit na dit weekend de deuren. Eigenaars Frans en Jopie Frijmuth zoeken nog nieuwe eigenaren voor de dieren in het park.
Het liefst hadden ze het park als geheel verkocht, maar dat is niet gelukt. Er waren wel gegadigden, maar banken wilden hun plannen niet financieren. Nu moeten de dieren verhuizen naar andere parken en hopen Frans en Jopie het terrein aan een particulier te verkopen.

Van wolven tot oehoe's

In het park leven onder meer twee soorten wolven, pauwen, waterschildpadden en oehoe's. Frans Frijmuth verwacht de wolven ergens onder te kunnen brengen: "Dat hoeft niet van de ene op de andere dag." Hij heeft zelf meters grote draken gemaakt. Die zijn lastiger onder te brengen. Ze zijn erg groot en zwaar. "Misschien wil een nieuwe eigenaar ze in de tuin."

Tijdgebrek

Het stel heeft besloten het park te verkopen, omdat het te veel tijd kost. Frans wil meer kunnen schilderen en beeldhouwen. Dat betekent het einde van negen jaar Oikos. Hoogtepunt was voor Frijmuth het maken van de draken. Minder leuk waren de winters. "Dan stond het hier helemaal blank en waren we alleen maar bezig met onderhoud, terwijl er niemand langskwam."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.