Teleurstellend gelijkspel FC Emmen tegen Telstar

VOETBAL - FC Emmen kwam in een teleurstellend thuisduel niet langs Telstar. Op de Meerdijk werd niet gescoord. Voor het publiek viel er bitter weinig te genieten. Door het gelijkspel zakt FC Emmen van de vierde naar de negende plek in de Jupiler League.
Koploper blijft Jong PSV, dat met 4-1 won van FC Eindhoven. De beloften van de regerend landskampioen hebben 24 punten uit 11 duels. FC Emmen heeft er 18 uit 11.
Telstar kwam voor een punt FC Emmen hield voor de zesde keer dit seizoen achterin de nul, waardoor de ploeg van Dick Lukkien nu de minst gepasseerde club is in de Jupiler League. Aan de andere kant is Emmen met de 12 gemaakte doelpunten ook één van de minst scorende clubs op het één-na-hoogste niveau. Alleen Achilles'29 scoorde er één minder. Het scoren is en blijft toch een probleem voor de Drentse club. Telstar was naar Emmen gekomen om vooral de nul te houden en liet de thuisclub het spel maken. Dat deed Emmen in een te laag tempo, met te weinig overtuiging en te weinig creativiteit. Daardoor kwamen de gasten uit Velsen nauwelijks in de problemen. "Natuurlijk is het hun goed recht om zo te spelen, maar ik zou gek worden als speler als ik elke week zo verdedigend moet voetballen", aldus Lukkien na afloop.
Peters en Krohne
Emmen kreeg ondanks het matige spel wel twee grote kansen om alsnog de volle winst te pakken, maar Rogier Krohne en Cas Peters kopten kort na rust ruim langs de verkeerde kant van de paal.

Counters
In de laatste twintig minuten werd ook Telstar nog gevaarlijk. Uit een counter schoot invaller Liban Abdulahi via Dennis Telgenkamp over en zag een andere invaller, Joël Donald, zijn inzet van de doellijn gehaald worden door Gersom Klok. In die fase moest Lukkien noodgedwongen Issa Kallon vervangen voor Oguzhan Türk en bracht de oefenmeester Viktor Maier voor Rogier Krohne. Beide wissels leverden niet het gewenste resultaat op. "Oguzhan viel ongelukkig in en Viktor bracht niet de oorlog die we met hem hoopten te brengen", aldus de trainer van FC Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.