Lukkien: Als ik het hele jaar zo moet spelen zou ik stoppen

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien was na afloop van het thuisduel tegen Telstar, dat eindigde in 0-0, ontevreden over het resultaat en het spel van zijn ploeg. "We hebben te weinig afgedwongen tegen een ultra-defensieve ploeg."
Ook het publiek, zo'n 3200 toeschouwers waren op het duel afgekomen, stak de teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat het voor de toeschouwers niet bijster spectaculair was, maar dat komt omdat we vandaag tegen een ploeg speelden die met man en macht verdedigde. Een vroege goal had alles heel anders kunnen maken, maar die kwam er niet", vervolgde de oefenmeester.

"Dit is toch geen kloten aan"

De defensieve manier van spelen bleek niet voor het eerst dit seizoen succesvol tegen FC Emmen, dat er maar niet in slaagde de muur te breken. Lukkien kon niet anders dan dat te erkennen, maar had weinig lovende woorden over voor de spelopvatting van Telstar. "Ik wil niet voor mijn collega denken, maar als ik het hele jaar zo zou moeten spelen zou ik ermee stoppen. Ik kan me ook niet voorstellen dat het voor een speler leuk is om met elf man op eigen helft te spelen. Ja, het levert ze vandaag net zoveel punten op als ons. Maar ik spreek je aan het einde van de rit wel weer. Dan staan wij, met onze spelopvatting, 100 procent zeker boven Telstar."

"We misten creativiteit"

Volgens Lukkien was het gelijkspel dan ook vooral te wijten aan het onvermogen van zijn ploeg gisteravond. "En dan bedoel ik niet het scorend onvermogen, want Telstar heeft niet voor niets zo weinig tegentreffers. Ik vond ons In de eindfase, zeg maar vanaf zo'n veertig meter voor de goal, ongelukkig en ook niet goed genoeg. Tegen een ploeg die met man en macht verdedigd moet het tempo hoog zijn en is creativiteit geboden. En die twee dingen ontbraken. We kwamen wel een aantal keer door, maar dan moet je er ook met man en macht voor gaan en voor de goal bezetting hebben. Dat was niet het geval."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.