Wedeka moet verder zonder directeur Johan Mug

Wedeka (Rechten: Google Streetview)
Wedeka (Rechten: Google Streetview)
EXLOO - Directeur Johan Mug van werkvoorzieningsschap Wedeka stopt ermee. Mug wordt volgend jaar 65 en en neemt op 1 maart 2017 afscheid.
Dat meldt
.
Wedeka is het werkvoorzieningsschap in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde en Menterwolde.
Johan Mug is naast directeur van Wedeka ook directeur van werkvoorzieningsschap Emco in Emmen.
Lees meer: Nieuwe directeur Mug moet op zoek naar oorzaak problemen EmcoVan verlies naar winst
Mug begon in 2001 bij Wedeka en boog een werkvoorzieningsschap met miljoenenverliezen om in een winstgevend bedrijf, met meer werk en een reserve van enkele miljoenen.
Akkoord van Westerlee
Mug verlaat Wedeka in een roerige periode. De reserves van Wedeka zijn op. Daarnaast zou het werkbedrijf samen met Synergon opgaan in een nieuw werkvoorzieningsschap voor heel Oost-Groningen. Dat 'akkoord van Westerlee' werd na anderhalf jaar discussiëren en bijschaven niet bereikt, omdat gemeenten Stadskanaal en Veendam de plannen niet zagen zitten.
Inmiddels is bekend dat er toch 10 miljoen euro beschikbaar komt voor een fusie van de werkbedrijven. Zonder Stadskanaal en Veendam zitten de gemeenten Oldambt, Bellingwedde, Vlagtwedde en Menterwolde samen om tafel om Synergon en Wedeka alsnog te laten fuseren.
Ook adjunct-directeur stopt
Mug zegt tegen RTV Noord dat deze ontwikkelingen niet de aanleiding zijn voor zijn vertrek. Eerder al maakte adjunct-directeur Jan Edzes bekend te stoppen met zijn werk bij Wedeka. Hij wordt directeur van werkvoorzieningschap Emco in Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.